Loading

DFC - DutchFigureCollectorsDFC - DutchFigureCollectorsMisc

DFC - DutchFigureCollectors
Manon1986Manon198610 vuotta sitten
This is a club for Dutch Figure Collectors.

Als je uit Nederland komt ben je welkom om deze club te joinen!

Nederlanders staan bekend om hun 'verzamelwoede'
en wij doen daar natuurlijk aan mee! :D Nederlanders sparen ook letterlijk alles wat los en vast zit. Van zegeltjes tot punten. Maar we zijn ook uit op korting en geld uitsparen ;).

Laat hier o.a. zien wat voor verzameling jij reeds hebt opgebouwd!
Gezellig kletsen mag/kan hier natuurlijk ook.
Heb je wat te melden, doe dat dan gerust!
En kom je iets tegen wat je met iedereen wilt delen, dan horen we ook graag van je.

Blitzy en ik zijn een DYNAMIC DUO :P
Wij kopen gezamenlijk VEEEEEEEL PVC ^_^


Alvast een welkom voor iedereen wie ons clubje joint: WELKOM!!!

(P.S. gelieve geen Bre3ZzaR®/msn taal te gebruiken)
Päivitetty 10 vuotta sitten332 käyttäjää635 kommenttia

Foorumit31

kommenttia635 kommenttia

lightningmaid 不思議な
Bedankt, maar is niet meer nodig!
soofyx3 kuukautta sitten#80248918Ik wil de mijne wel verkopen
3 kuukautta sitten
lightningmaid5 kuukautta sitten#77960348Hallo, verkoopt iemand een losse Nendoroid stand/base? Ik wil de mijne wel verkopen
3 kuukautta sitten
lightningmaid 不思議な
Hallo, verkoopt iemand een losse Nendoroid stand/base?
5 kuukautta sitten
Bedankt voor de uitgebreide uitleg!
8 kuukautta sitten
aspo12098 kuukautta sitten#75156711Hallo iedereen, ik weet niet of dit de juiste plaats is om dit te vragen, maar ik vroeg me af of loli figures/doujinshi/eroge legaal zijn in Nederland. Ik heb op internet gezocht maar daar kan ik niet echt een concreet antwoord vinden. Misschien dat hier iemand er meer ervaring mee heeft. Als ik ooit zoiets besluit te kopen wil ik (naast de hoge invoerkosten) niet een gevangenis straf riskeren. Sorry voor de lap tekst, ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Officieel zou het moeten zijn:
Alles getekend/geanimeerd/duidelijk geen echt minderjarig persoon bij betrokken = toegestaan
Alles dat ook maar hint naar echte minderjarigen er bij betrokken = niet OK

Dus dingen kopen zoals fotoboeken van minderjarige Japanse idols zou ik niet doen (ookal crossen ze niet de lijn van 'echte' porno). In theorie zou je weg kunnen komen met alle getekende en geanimeerde loli. MAAR uiteindelijk is de persoon die oordeelt de douaneinspecteur en daar komt dus het ingewikkelde gedeelte: De ene persoon vind iets veel heftiger dan een ander en je bent dus redelijk overgeleverd aan 'meningen' zelfs in situaties waarbij het bronmateriaal duidelijk vermeld dat characters 18+ zijn.

Als je echt loli wilt importen (er vanuitgaande dat je het heftige spul wilt aangezien je hier de vraag stelt :P), zou ik gaan voor thema's waarbij het character duidelijk 'ouder' is (fantasy characters, dingen zoals succubi met een kleine cupmaat etc.) en niet voor de characters die duidelijk er naar uit zien als nog schoolgaande leeftijd...

Persoonlijk heb ik trouwens ook het idee dat je met 18+ figures beter wegkomt dan met 18+ doujinshi en eroge, omdat de figures bijna nooit seksuele handelingen overkomt.

Aan te raden voor dit soort merchandise is trouwens dat je kijkt bij Europese webshops, die hebben namelijk al het improteren voor jou gedaan. ;)

*Dit onderwerp is trouwens altijd een discussiepunt en heeft nooit een perfect antwoord.
8 kuukautta sitten
Hallo iedereen, ik weet niet of dit de juiste plaats is om dit te vragen, maar ik vroeg me af of loli figures/doujinshi/eroge legaal zijn in Nederland. Ik heb op internet gezocht maar daar kan ik niet echt een concreet antwoord vinden. Misschien dat hier iemand er meer ervaring mee heeft. Als ik ooit zoiets besluit te kopen wil ik (naast de hoge invoerkosten) niet een gevangenis straf riskeren. Sorry voor de lap tekst, ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.
8 kuukautta sitten
Bloempje Hunting my grails
Beste wensen iedereen! 2020!!
9 kuukautta sitten
Dankjewel voor de goede uitleg :)

Dan zal ik het wel zien wanneer die binnenkomt.
1 vuotta sitten
Rajke Ca Fanatic
celena1 vuotta sitten#68110599Wat betreft het productieproces klopt dat zeker.
Mijn vraag gaat hier echter specifiek meer om de distributie dan de releasedate, aangezien de Phat Company Steph gereleased zou zijn afgelopen 26 september. Echter is de status bij mijn preorder op Archonia nog steeds unreleased. Volgens mij zijn de eerste figures wel al bij andere personen binnen (die ze dus niet bij Archonia gekocht hebben).
Misschien is het handiger als ik even link naar de figure: ITEM #604473

De rol van GSC is om de producten (figures) te 'verkopen' en te leveren aan de (web)winkels. Dit kan met tussenkomst van een groothandel of andere distributeur (HEO in Duitsland is een grote en bekende europese figure distributeur).
Hoe GSC als distributeur te werk gaat weet ik niet. Ook hangt de uiteindelijke releasedatum op Archonia niet alleen af van een distributeur.
Als winkel probeer je zo veel mogelijk producten met één zending binnen te laten komen. Vervoer van Japan naar België is simpelweg duur en het is goedkoper om in een keer een grote zending te vervoeren dan meerdere kleinere. Om die reden kan het best zijn dat de winkel/Archonia ervoor kiest om in Japan hun orders vast te houden totdat er een bepaald volume is bereikt of totdat Archonia zelf de order afroept. Dit is afhankelijk van welke afspraken Archonia heeft met GSC. Afhankelijk van de grootte van de bestelling bij de distributeur kan het een tijd duren voordat er een zending wordt verstuurd wat resulteert in een latere leverdatum. Het zou zo ook goed mogelijk zijn dat Archonia 1x per maand al hun bestellingen vanuit Japan naar België halen. Maar dat hangt af van wat Archonia heeft afgesproken met GSC (Als ze uberhaupt rechtstreeks bij GSC bestellen. Het kan best zijn dat Archonia besteld bij een andere leverancier die op zijn beurt inkoopt bij GSC).
Een andere oorzaak voor een latere release datum is dat de fabrikant of distributeur heeft aangegeven dat X product pas op X datum mag worden verstuurd naar de uiteindelijke consument. Je ziet dit bijvoorbeeld veel met de release datum van films en games. Vaak wordt om de thuismarkt een voordeel te geven ervoor gekozen om de release in de thuismarkt eerder plaats te laten vinden.
Andere zaken die van invloed kunnen zijn: Douane controle, stakingen, slecht weer, documentatie, vergunningen etc.
Het is daarom heel goed mogelijk dat dezelfde figures bij andere winkels eerder kunnen worden uitgeleverd dan bij Archonia.
Dit is slechts een beknopte uitleg van hoe het proces in zijn werk kan gaan. Er zijn gigantisch veel verschillende manieren van distributie met en zonder tussenkomst van meerdere partijen.
1 vuotta sitten
Josine1 vuotta sitten#68111077Voor overseas webshops (dus niet in Japan) is het vrij normaal dat figures pas een paar maanden later beschikbaar zijn dan in Japan zelf. De reden hiervoor is dat het even duurt voordat de partij die Archonia besteld heeft vanuit Japan bij hun aankomt. Volgens mij gaat dat allemaal per boot, aangezien dat het goedkoopst is, zeker om grotere voorraden te verschepen.

Dat is inderdaad wat ik al dacht. Wat ik apart vind is dat ze het bij 1/4 Bunny Steph er wel bij zetten en bij deze Phat Company Steph niet. www.archonia.co...
www.archonia.co...
ITEM #604473
ITEM #740288
1 vuotta sitten
Official anime merchandise

Henkilökunta

Henkilökunta

Jäsenet332